Aktuellt

Välkommen till en dag för hela familjen i Söderhamn!


Söndag 26/5 kl.12.00-16.00 Hällåsen Friidrott Arena SÖDERHAMN

PRESSMEDDELANDE!
Josef Lindberg i Sandarne AB bjuder in till en familjedag i samarbete med Ebba Andersson i Söderhamn!

Tillsammans med Jerringpristagaren Ebba Andersson bjuder Josef Lindberg i Sandarne AB in till en dag för hela familjen i Söderhamn! Med fritt inträde och massor av aktiviteter för både stora som små vill vi främja lusten till sport och lek samt bidra till ett levande Söderhamn.

Läs mer om dagen på: www.ebbadagen.se

Vår nya lastbil - en satsning på bränsleeffektiva transporter

Efter lång väntan kom så äntligen ännu en ny bil till Josef Lindberg. Denna gång en Scania R660 med den nya bränsleeffektiva drivlinan. Valet av motorstorlek baseras på att just detta ekipage kommer att gå längre turer söderut med tall- och beckolja. Ekipaget har en totalvikt på 74ton.

Josef Lindberg satsar medvetet på uppdaterade fordon, bränslen, förare, logistik och att kombinera räls- och vägtransporter för att erbjuda allt bättre hållbarhet. ​​​​​​​Det är ett pussel av olika bitar som både ska ge säkra och trygga transporter och se till att transporten blir så resurssnål som möjligt. Det är ett pussel vi gillar och vill bli bättre på att lägga. Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer av vårt val av bil. 

Politiker besöker Josef Lindberg

Strax innan Valborg fick vi på Josef Lindberg besök av Viktor Wärnick, Alexander Hägg och Marjo Myllykoski, alla från Moderaterna. Under besöket fick vi möjlighet att berätta om vår verksamhet, vårt arbete med hållbara transporter på räls och väg och potentialen i det. Vi bjöd in till diskussion och fick många frågor om både utbyggnad av räls och bränslepriser.  

- Det känns kul att politiker från olika sammanhang, både lokalt, regionalt och riksstad vill komma och besöka oss för att lyssna in vart vi vill och hur vår vardag ser ut. Vi vill vara en del av lösningen och utvecklingen framåt och då är det en fin möjlighet att få till samtal med våra folkvalda, säger Mattias Sjöberg, arbetsledare intermodala transporter.  

Stort tack till Marjo, Alexander och Viktor för visat intresse! Vi på Josef Lindberg välkomnar såklart fler politiker och intresserade tjänstemän att besöka oss, kontakta Bo Zetterman så bestämmer vi en träff.  

Vi stödjer Ukraina

Under rådande omständigheter stödjer vi på Josef Lindberg vårt grannland Ukraina. Vi avstår därför tills vidare att ingå affärsuppgörelser med ryska leverantörer. Samtidigt ger vi bidrag till Läkare Utan Gränser*.  Här kan ni läsa mer om deras arbete och hur ni också kan bli givare: https://lakareutangranser.se/
 
* Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation med världen som arbetsfält. Läkare Utan Gränser bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett deras politiska åsikt, religion eller etniska tillhörighet. Organisationen har egna projekt i över 70 länder. Under ett år skickar Läkare Utan Gränser ut cirka 2 300 internationella fältarbetare på sammanlagt 4 200 uppdrag. Tillsammans med 26 000 lokalt anställda bedriver dessa verksamheten i fält. Källa: Läkare Utan Gränser.
Josef Lindberg stödjer Ukraina

Josef Lindberg - stolt ambassadör för Ebba Andersson

I februari är det vinter OS i Peking och Ebba Andersson är ett av våra främsta OS hopp! Josef Lindberg är sedan drygt två år tillbaks en stolt ambassadör för Ebba Andersson. Genom att stödja Ebba i hennes satsning, vill Josef Lindberg både lyfta en kvinnlig idrottare och längdskidsporten i sig. Bo Zetterman, VD på Josef Lindberg berättar mer:

"Vi har ett stort hjärta för längdskidsporten och jag har själv varit aktiv som ung. Det känns fantastiskt att nu vara ambassadör för en av Sveriges bästa kvinnliga åkare! Vi tror starkt på Ebba! Samtidigt vet vi också om hur viktigt det är att vattna gräsrötterna. Därför stödjer vi även lokala aktörer här i Söderhamn och sponsrar exempelvis den lokala arenan, så att vi alla har möjlighet att ge oss ut och åka". 

Lycka till i OS Ebba önskar vi på Josef Lindberg! 
Josef Lindberg - stolt ambassadör för Ebba AnderssonJosef Lindberg - stolt ambassadör för Ebba Andersson
Josef Lindberg - stolt ambassadör för Ebba Andersson

Hållbara mjöltransporter från söder till norr

Under våren 2020 fick Josef Lindberg uppdraget av Berte Qvarn att transportera mjöl på räls, från kvarnen i Halland, genom Sverige, till Polarbröds produktion, långt upp i Norrland. Att satsa på fossilfria transportlösningar är en viktig del i både Polarbröds och Bertegruppens hållbarhetsmål och är ett fint exempel på hur hållbara transporter ökar konkurrenskraften i flera led. Josef Lindberg är glada över att kunna vara en del av lösningen. Bengt Zetterman, försäljningsansvarig på Josef Lindberg berättar mer: 

- Att transportera mjöl på räls är ett nytt område för oss. Men, vi kan flytande gods i tankcontainrar och livsmedel ställer höga krav på noggrannhet och kvalitet - det har lång erfarenhet av. Vi ser stora möjligheter i intermodala lösningar och det känns väldigt kul att kunna erbjuda vår kompetens till nya kunder på nya marknader. Det känns också väldigt kul att samarbeta med fina varumärken som Berte Gruppen och Polarbröd. De är båda familjeföretag precis som vi, som värdesätter bra dialog och goda relationer! 

Så här ser mjölets resa ser ut: Mjölet lastas på biogasbil i Slöinge. Lastbilen åker sedan till Falkenbergs Terminal där vi blåser över mjölet till en ny tankcontaier på en järnvägsvagn. Varje vagn lastar 64 ton Polarvetemjöl, vilket ger totalvikt på ca 90 ton inkl själva järnvägsvagnen. Totalt finns sex vagnar i omlopp för denna typ av trafik och varje tur tar ca en vecka på spåret. Järnvägsvagnarna tar mjölet till Örnsköldsvik, där det lastas om till etanollastbil och vidare till våra kunder Polarbröd. Vill du veta mer om intermodala transporter? Kontakta oss så berättar vi mer!

Bitumen - flytande gods som ställer stora krav

Från påsk till november är det bråda dagar i ett av Josef Lindbergs kompetensområden. Det handlar om att köra bitumen - bindmedel till asfalt och säsongen är intensiv under årets snöfria perioder. Uppdragen utförs över hela landet, från depåer i exempelvis Norrköping och Nynäshamn, till platser där vägarbeten ska utföras. Det innebär tunga transporter och ställer krav på smart logistik för att optimera körningarna. För att lyckas pågår ett nära samarbete och tät dialog mellan transportledare, chaufförer och kunder. 

För att skapa goda förutsättningar för effektiva transporter på väg, så kör vi med en uppdaterad fordonsflotta. Alla våra bilar är Euro 6 klassade och våra chaufförer är utbildade i EcoDriving. När det är möjligt väljer vi bränslen med så bra miljöklass som går. Bitumen ställer stora krav på chaufförens kompetens och vi har dedikerade förare med lång erfarenhet av att köra den typen av produkt. Vill du veta mer om vår erfarenhet av att köra Bitumen eller annta flytande gods eller farligt gods? Kontakta oss, så berättar vi mer.